Kun jakaja on asettanut kaksi korttia pöydälle, jokaisen pelaajan on päätettävä, kasvattaako hän kättään. Pelaaja, jolla on 21 korttia (jotka koostuvat ässistä, kympistä tai mistä tahansa hovikortista, kuten jätkästä, kuningattaresta, kuninkaasta tai muusta numerosta), voittaa pelin. Vaikka voittavat kädet ovat ne, joissa kortteja on yhteensä 16 tai enemmän, sinulla on suurempi mahdollisuus voittaa, jos korttien kokonaismäärä on 16. Joissakin peleissä on bonusvoitto, jos jakajan kanssa saavutetaan tasapeli (ns. “push”), mutta tämä on harvinaista.

Blackjack on kilpailu, jossa sinun on asetettava panoksia. Blackjackissa panokset on asetettava ennen kuin kortit voidaan jakaa. Kortit jaetaan yleensä niin, että kaikki pelaajat näkevät kortit, paitsi jakaja. Jakajalle jaetaan kaksi korttia, yksi näkyvä ja yksi kuvapuoli alaspäin. Tätä kutsutaan “taskukortiksi”. Tässä ovat yleisimmät strategiat: lyöminen, tuplaaminen tai seisominen ylösalaisin olevan kortin perusteella. Tuplaaminen tapahtuu, kun kahdella kortilla on sama arvo. Nämä kortit voidaan jakaa ja muodostaa kaksi kättä.

Tilastot osoittavat, että kädet, joissa on vähintään 20 korttia, ovat kannattavimpia. Tämä johtuu siitä, että sinulla on parempi käsi jakajaa vastaan. Vaikka voit voittaa käden 17 kortilla, se on paljon vaikeampaa, koska jakajan on perinteisten blackjack-sääntöjen mukaisesti pysyttävä pystyssä 17 kortilla. Jos molemmat kädet ovat yhtä suuret, käytetään kunkin kortin nimellisarvoa. Jos jakajan käsi on 6 tai vähemmän tai jos kädessäsi on ässä (pehmeä kortti), ei ole hyvä ajatus seisoa 17:llä. Osuminen kovaan 17:ään voi myös olla vaarallista, koska se on todennäköisempää, että kortti putoaa.

Näin erotat blackjackin kovan käden pehmeästä kädestä: Koska kyseessä on suora käsi, kovaa kättä kutsutaan sellaiseksi. Koska arvoja ei voi vaihtaa keskenään, seuraava jaettu kortti ratkaisee, onko pelaaja bustattu. Kättä, joka saavuttaa sen, ettei sillä ole ässää tai ykköstä, pidetään kovana kätenä. Käsi, jossa on ässä ja jossa lasketaan vain 1, on pehmeä käsi. Ässä lasketaan perinteisissä blackjack-kädissä automaattisesti 11:ksi, ellei arvoa ole vähennetty. Koska sitä ei voi rikkoa ennen kolmatta korttia, sitä kutsutaan pehmeäksi kädeksi.

Mahdollisuudet voittaa käsi ovat heikot, jos jakajalla on kortti yhdeksän ja ässän välillä. On parasta lyödä toinen kortti, jos sinulla on heikko käsi. Jos jakajalla on kortti 2:n ja 7:n väliltä, kannattaa ottaa seiska tai kasi. Jos jakajalla on kortti 3:n ja 6:n välillä, kannattaa tuplata. Tarkkaa prosessia voidaan soveltaa 18:n käteen. Indikaattoria 19 pidetään elintärkeänä, jos jakajalla ei ole ässää tai kymppiä. Nämä arvot lasketaan, koska kortteja on yleensä kolme tai enemmän ja koska on todennäköistä, että tietyt kortit tulevat vuorollaan.

Koska vahvan käden todennäköisyys on 20, suurin osa voitoista saadaan käsistä, joiden yhteissumma on yhteensä. Vaikka tämä saattaa kuulostaa vaikealta, se on paljon helpompi muistaa, ja strategiat iskostuvat mieleesi. Kovat kädet (kädet välillä 12-16) ovat haastavampia pelata blackjackia, koska niissä on suurempi todennäköisyys hävitä rahaa. Jos jakajalla on korkeimmat kortit, panoksesi lisääminen voi lisätä voittomahdollisuuksiasi.

Saatat myös törmätä tilanteeseen, jossa jakaja tarjoaa vakuutuspanoksen. Tällöin jakaja tarjoaa vakuutusvedon. Pelaaja lyö vetoa siitä, että jakajalla on 21 korttia kädessään. Vakuutus johtuu siitä, että jakajalla on Blackjack, ja pelaaja voittaa, vaikka hän häviääkin. Vakuutuksesta on hyötyä peleissä, joissa on arvokkaita kortteja. Vakuutusvoitot olisivat korkeammat kuin alkuperäinen blackjack-panos. Jakaja voi myös kysyä pelaajalta, haluaako hän panoksensa takaisin, jos hänellä on Blackjack käsissään. Tästä on se etu, että pelaaja ei tiedä, onko jakajalla 21, ja jakaja voi tällöin saada enemmän rahaa muilta pelaajilta, jotka työntävät.

Tärkein asia, jonka voit tehdä osallistuessasi moninpeliblackjack-turnaukseen, on oppia rahanhallintajärjestelmä. Olisi parasta käyttää voittostrategiaa, kun asetat panoksesi. Muista, että et lyö vetoa vain taloa vastaan, kun osallistut turnaukseen. Voit myös lyödä vetoa muita pelaajia vastaan pelissä. Se pelaaja, jolla on lopussa eniten pelimerkkejä, voittaa ottelun. Olisi hyödyllistä, jos löytäisit voittavan strategian turnauksen voittamiseksi. Pidä siitä kiinni.

Blackjackin harrastajilla on usein voitto kaikin keinoin -mentaliteetti. Vaikka tämä on joskus hyödyllistä, se ei takaa, että voitat jokaisen blackjack-turnauksen. Et halua panostaa kaikkea ensimmäiseen käteen, sillä se on helpointa hävitä. On tärkeää pysyä asemassa, jossa voit silti voittaa turnauksen, vaikka hävisit ensimmäisen käden. Koska kertoimet ovat sinua vastaan, on vaikea voittaa ensikäden. Kortteja ei ole vielä jaettu, joten voit tehdä mitä tahansa. Kädessä on todennäköisesti ainakin kolmesta kuuteen pakkaa. On kuitenkin vaikea ennustaa, mitä tapahtuu, jos sinulla ei ole yhtään korttia. Jos olet kiinnittänyt huomiota siihen, mitä pelissä tapahtuu, voit käyttää myöhemmin enemmän “go-for-broke”-strategiaa.

Tarkkaile aina muiden pelaajien kortteja pelatessasi. Laske pelimerkkejä nähdäksesi, miten sinulla menee ja mitä voit tehdä pysyäksesi edellä. Toinen muistettava asia on se, että useimmissa turnauksissa voidaan pelata vain tietty määrä kierroksia. Oletetaan, että osallistut peliin, jossa on kuusi kierrosta. Pöydässä on kuusi pelaajaa. Vain ne pelaajat, joilla on enemmän pelimerkkejä, etenevät seuraavalle kierrokselle. Vaikka haluat, että sinulla on lopussa eniten pelimerkkejä, sinun ei tarvitse olla johtava pelaaja. Tavoitteen saavuttamisessa auttaisi, jos olisit aggressiivinen mutta et liian rohkea. Pelaa johdonmukaisesti ja ilman pelkoa. Et halua herättää huomiota panostamalla puolet pelimerkeistäsi yhdellä kierroksella ja minimimäärän seuraavalla kierroksella.

Pakassa jäljellä olevien korttien tunteminen on olennaista, kun haluat selvittää, kuinka paljon sinun pitäisi panostaa. Näin voit arvioida voittomahdollisuutesi kullakin kierroksella. Jos todennäköisyydet ovat sinun eduksesi, panosta enemmän. Jos kertoimet ovat sinua vastaan, sinun kannattaa panostaa vähemmän. Jos kertoimet ovat sinua vastaan, aseta “keskipitkän” panoksen, joka on oletuspanoksesi. Ensimmäisellä kierroksella asettamasi summan tulisi myös olla oletuspanoksesi. Voit nostaa tai laskea mahdollisuuksiasi tarpeen mukaan, mutta ei liian selvästi tai ennalta arvattavasti. Muut pelaajat tarkkailevat sinua siinä missä sinäkin.

Useimmissa blackjack-turnauksissa jako ja panos pyörivät. Asetat panoksesi joidenkin kierrosten ensimmäisellä kierroksella. Saatat olla viimeisenä panostamassa joissakin peleissä. Toisissa panostat keskellä. Sama pätee myös jakoon. Jos asetat panoksen viimeisenä, sinulla on etu panostamisessa. Myös piilotetut panokset ovat mahdollisia. Piilotettua mahdollisuutta kannattaa käyttää vain silloin, kun siitä on eniten hyötyä. Tämä tapahtuu todennäköisimmin turnauksen lopussa eikä keskellä.

Voit käyttää turnausta oppimismahdollisuutena riippumatta siitä, voitatko vai häviätkö. Voit aina seurata toimintaa, jos putoat aikaisin, ja oppia siitä. Kannattaa katsoa mahdollisimman monta turnausta ja mahdollisimman paljon ennen kuin yrität pelata sellaisessa. Kokeneiden pelaajien voittostrategioiden seuraaminen voi auttaa sinua oppimaan paljon.
Blackjack on helppo oppia, eikä siihen mene kauan. Tässä on nopea yleiskatsaus peliin. Olet muutamassa minuutissa valmis pelaamaan blackjackia.

Osa 1: Kortit

Kaikki, myös jakaja, saavat kaksi korttia. Kädenumerosi muodostuu näistä kahdesta kortista. Jokainen kortti on nimellisarvonsa arvoinen. Kuvakortin arvo on 10 pistettä, kun taas ässän arvo on valinnastasi riippuen joko yksi tai yksitoista. Ristiyhdeksikkö vastaa yhdeksää pistettä.

Osa 2: Perustavoite

Sinä elät se, joka toimii viimeisenä. Parasta olisi, jos selvittäisit, mitä jakajalla on, ja toimisit sen mukaan. Käsi voi saavuttaa 21:n tason. Jos kätesi on 22 tai enemmän, se on bust, ja häviät. Vaikka joissakin kirjoissa saatetaan virheellisesti väittää, että blackjackin tavoitteena on päästä lähelle 21:tä, tavoitteena on voittaa jakaja.

Osa 3: Toiminta-aika

Voit tehdä muutamia toimintoja, kun on sinun vuorosi. Voit jäädä seisomaan, jos käsien laskeminen ei haittaa sinua. Seisominen tarkoittaa, että olet passannut, ja nyt on sinun vuorosi. Lyö, jos haluat toisen kortin. Osuma tarkoittaa, että saat yhden kortin. Voit jatkaa lyömistä, kunnes olet tyytyväinen. Jos kädessäsi on 22 tai enemmän, menetät vuorosi.

Voit jakaa samanlaiset kortit kahteen käteen, esimerkiksi kaksi 8:aa. Silloin pelaat kahdella kädellä. Sinun on panostettava kaksi kertaa, jos jaat kirjoitukset. Käsien jakaminen voi johtaa suurempiin voittoihin tai merkittävämpiin tappioihin. Ole tietoinen. Älä koskaan jaa kuvakortteja tai kymppejä.

Tuplaaminen on toinen vaihtoehto. Double down tarkoittaa, että kaksinkertaistat panoksesi, otat vielä yhden kortin ja sitten olet valmis. Ihmiset haluavat tuplata alaspäin, kun kortteja on 11. Joillakin kasinoilla voit myös tuplata vähemmän. Jos sinulla on 100 dollarin aloituspanos, voit tuplata voittosi 50 dollarilla.

Neljäs osa: Blackjack

Jos kahden kortin arvo on mieluiten 21, sinulla on blackjack. Yksi tai yksitoista voi olla ässä, joten blackjackissa on yksi ässä ja yksi kuvakortti tai kymmenen korttia. Blackjack maksaa 1,5x. Jos panet pöytään 100 dollaria ja saat blackjackin, sinulle maksetaan 150 dollaria.

Viides osa: Panokset

Se on suoraviivaista. Kaikista panoksista, paitsi blackjackista, maksetaan tasaraha. 100 dollarin panoksesta maksetaan 100 dollaria. Pidä hauskaa ja onnea Blackjackin kanssa.